"Святкові" обстріли: якої шкоди для екології завдали Одесі та області

"Святкові" обстріли: якої шкоди для екології завдали Одесі та області.

"Святкові" обстріли: якої шкоди для екології завдали Одесі та області. Фото: facebook.com/sw.dei

Події
18 сiчня 11:57

Про збитки для навколишнього середовища внаслідок ворожих передноворіжніх атак Одеської області розповіли в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Так, 29 грудня 2023 року внаслідок обстрілу пошкодження отримав 16-ти поверховий житловий будинок 24 на вулиці Середній в Одесі. Відбулося загоряння на площі 400 квадратних метрів, внаслідок чого 31,9 тонн вуглецю потрапило в атмосферне повітря, завдало збитків, оцінених державними інспекторами в сумі 96,4 тисячі гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обстріл будинку на вулиці Середній в Одесі.Обстріл будинку на вулиці Середній в Одесі. Фото: facebook.com/sw.dei

17 грудня минулого року внаслідок обстрілу спалахнуло складське приміщення та житловий будинок у селі Таїрове. Загальна площа пожежі – 350 квадратних метрів, пошкоджено будівлі гребного клубу та житлового будинку, розташованого поряд. Маса викидів вуглецю, що потрапили в атмосферне повітря, – 27,7 тонн. Сума збитків становить 84,4 тисячі гривень.

Обстріл будинку в селі Таїрове Одеської області.Обстріл будинку в селі Таїрове Одеської області. Фото: facebook.com/sw.dei

Також уночі 17 грудня російські терористи атакували Одеську область ударними БПЛА. Сили протиповітряної оборони на Одещині збили дев'ять БпЛА типу "Shahed-136, однак один із збитих безпілотників упав у житловий квартал в Одеському районі і вибухнув. Відбулася руйнація з подальшим займанням житлових приватних будинків та складського приміщення приватної спортивної установи. Інспектори встановили засмічення та будівельними відходами земельних ділянок загальною площею понад три квадратні метри, загальний розмір збитків, заподіяних засміченням земельних ресурсів, становить понад 180 мільйонів гривень.

Обстріл Одещини ударними БПЛА.Обстріл Одещини ударними БПЛА. Фото: facebook.com/sw.dei

Ці суми увійдуть до єдиного реєстру збитків, завданих навколишньому середовищу внаслідок збройної агресії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах