Можуть атакувати "калібрами": яка ситуація в Одесі вранці 19 січня

Можуть атакувати "калібрами": яка ситуація в Одесі вранці 19 січня.

Можуть атакувати "калібрами": яка ситуація в Одесі вранці 19 січня. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
19 сiчня 07:58

Ніч з 18 на 19 січня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів.

Два надводні ракетоносії, це фрегат "Адмірал Макаров" і малий ракетний корабель. 16 ракет типу "Калібр" готові до застосування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону, що російські загарбники можуть активізувати ракетний обстріл "калібрами" по Україні. Нині військові спостерігають певну активізацію ворога у Чорному морі. Полковник підкреслила, що ракетоносіїв ворога в Чорному морі побільшало вдвічі за довгий час. За її словами, понад місяць українські військові не спостерігали такої присутності кораблів носіїв ракет.

Гуменюк також наголосила, що, враховуючи помірнішу морську погоду, ворог цілком може застосувати і калібри. Активність ворожої авіації над акваторією Чорного моря може свідчити про підвищений інтерес та активність, пов'язану з розвідувальною діяльністю. Це може говорити, що ворог намагається компенсувати відсутність повітря А-50, який і був основним навідником для масованих ракетних ударів.

Полковник підсумувала, що абсолютно виключати застосування ракетних ударів не можна. Більше того, за її словами, аналітика свідчить, що ворог системно намагається тримати українців у напрузі точковими ракетними ударами та застосовує ракети Х-59 та Х-31П, якими розвідує наші системи протиповітряної оборони.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах