В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем

В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем.

В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем. Фото: facebook.com/OODKL

Події
19 сiчня 09:21

В Одеській обласній дитячій лікарні прооперували однорічну дитину Андрюшу, у якої виявили трипередсердне серце. Про це повідомили у пресслужбі обласної лікарні.

Імовірність такої аномалії розвитку серця зустрічається у 0.1% інших вроджених вад розвитку серця.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Трипередсердне серце – це аномалія розвитку, коли у лівому передсерді перебуває аномальна мембрана. Вона поділяє передсердя на дві камери. Верхня камера отримує кров від легеневих вен, а нижня камера, яка безпосередньо з'єднується з лівим шлуночком (системним шлуночком), іноді отримує кров через невеликі отвори в мембрані або через інші дефекти серцевих перетинів. Небезпека цього пороку у тому, що верхня камера різко перевантажується, унаслідок цього підвищується тиск у судинах малого кола кровообігу, формується легенева гіпертензія. Нижня камера - різко обмежена в обсязі крові, системний шлуночок "порожній" і всі органи, що очікують кров насичену киснем та іншими поживними речовинами - одержують у значно обмежених обсягах. Тривалість життя дітей із такою пороком серця дуже коротка, від двох-трьох місяців до 1-2 років при тяжких формах аномалії розвитку серця.

Адрюші дуже пощастило, мама побачила, що дитина стала поводитися мляво, втратила інтерес до життя, з'явилася задишка. Вони звернулися до лікарні за місцем проживання, де після дообстеження було запідозрено аномалію розвитку серця. При вступі до лікарні порок серця підтвердився і в терміновому порядку дитину підготували до оперативного втручання, адже через високу легеневу гіпертензію, прогресування серцевої недостатності серце вже не справлялося з навантаженням.
Операцію провели успішно.

  • В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем фото
  • В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем фото 1
  • В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем фото 2

В Одесі прооперували дитину із трипередсердним серцем фото

Усі фото: facebook.com/OODKL

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах