З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі вранці 22 січня

З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі вранці 22 січня.

З нічною тривогою: яка ситуація в Одесі вранці 22 січня. Фото: Ілюстративне фото: radiosvoboda.org

Події
22 сiчня 07:53

Ніч із 21 на 22 січня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнал повітряної тривоги, але без обстрілу. О 00:47 було оголошено сирену через ракетну небезпеку, яку скасували о 01:11.

Наразі у портах Великої Одеси 32 судна на завантаженні. Відомо, що в порту Одеси стоять 13 суден, ще 15 – у Чорноморську та чотири – у Південному. Крім того, ще п'ять суден прямують на вихід із портів, а на вхід відомо поки що про три кораблі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону, що російські війська заощаджують ракети типу "Калібр" для завдання ударів по Україні. Останній раз Росія використала "Калібри" 3 січня – три ракети були випущені з акваторії Чорного моря та знищені. Це відбувається тому, що у них є складнощі з подальшою логістикою, забезпеченням і взагалі інфраструктурою обслуговування цих ракетних установок та завантаженням ракет. Адже все це у Севастополі, а перебазувати до Новоросійська вони ще не змогли.

Але ракетна небезпека залишається на високому рівні і полягає вона в тому, що кожен ракетоносій, виведений у море, може нести по вісім "калібрів" і готовий до їх застосування в будь-який момент. Перебуваючи на базі кораблі також є небезпекою, тому що можуть бути застосовані прямо з рейду Новоросійська.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах