Ексдепутатів Одеської обласної ради підозрюють у присвоєнні 32 барж

Ексдепутатів Одеської обласної ради підозрюють у присвоєнні 32 барж.

Ексдепутатів Одеської обласної ради підозрюють у присвоєнні 32 барж. Фото: t.me/sap_gov_ua

Події
25 сiчня 22:35

Двом колишнім депутатам Одеської облради повідомили про підозру в організації злочинної схеми, реалізація якої призвела до втрати 32 суден приватного акціонерного товариства "Українське Дунайське пароплавство" та збитків на суму 82,654 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також про підозру повідомили ще чотирьом учасникам злочинної схеми: колишньому голові правління приватного акціонерного товариства "Українське Дунайське пароплавство" та трьом працівникам підконтрольних депутатам юридичних осіб.

За даними слідства, у серпні 2017 року два депутати Одеської обласної ради організували схему заволодіння ліхтерами. Судна вирішили привласнити, щоб побудувати з них більшісті за розміром та ємністю баржі, необхідні для господарської діяльності підконтрольних одному із фігурантів товариств.

Судна передали для фрахту підконтрольній компанії, яка потім переправила їх до Туреччини. Там ліхтери розібрали та збудували з них 12 барж більшої ємності, після чого відбуксували в Україну та оформили на підконтрольні компанії.

Порушникам повідомили про підозру за частиною п'ятою статті 191 ("Заволодіння чужим майном з використанням службового становища, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах"), частиною четвертої статті 190 ("Шахрайство, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах") та частиною третьою статті 209 ("Вчинення правочинів із майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах") Кримінального кодексу України. За вчинене їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Наразі триває досудове розслідування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах