В Одесі чоловік незаконно продавав квартири у новобудові

В Одесі чоловік незаконно продавав квартири у новобудові.

В Одесі чоловік незаконно продавав квартири у новобудові. Фото: od.npu.gov.ua

Події
30 сiчня 15:02

В Одесі чоловік незаконно продавав квартири в новобудові і "заробив" майже 6,5 мільйонів гривень. Їх інвестували люди у будівництво квартир. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Правопорушник вводив в оману вкладників, прикидаючись ніби возить багатоповерхівку на вулиці Мечникова. Насправді він не мав дозвільних документів, що засвідчували право власності або користування земельною ділянкою та будівництво багатоповерхівки. Протягом чотирьох років укладав договори з людьми щодо інвестування у майбутнє житло у новобудові. Зловмисник навіть створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, що знаходилися на земельній ділянці, і обгородив його парканом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Не дочекавшись просування будівництва, четверо вкладників звернулися до поліції. У ході досудового слідства поліцейські встановили ще десятьох постраждалих громадян, які вклали свої гроші в нерухомість. 

Слідчі висунули фігуранту звинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене і особливо у великих розмірах, зокрема повторно. Шахраю загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

В Одесі чоловік незаконно продавав квартири у новобудові.В Одесі чоловік незаконно продавав квартири у новобудові. Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах