Одеський забудовник хотів нажитися на "Великому будівництві"

Одеський забудовник хотів нажитися на Великому будівництві.

Одеський забудовник хотів нажитися на Великому будівництві. Фото: esbu.gov.ua

Події
31 сiчня 13:02

Майже 31 мільйон гривень несплачених податків довелося відшкодовувати одеській будівельній компанії, яка мало не нажилася на "Великому будівництві". Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.

Так, фірма спеціалізувалася на роботах на дорогах та автострадах і була одним із головних підрядників державної програми.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці направили до суду матеріали кримінального провадження щодо директора підприємства за умисне ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

З листопада по грудень 2020 року він фальсифікував інформацію про офіційні звітні документи. Таким чином, фірма ухилилася від сплати майже 31 мільйонів податку на додану вартість. У податковій звітності відображалися вигадані операції з постачання бітуму. Таким чином формувався податковий кредит та зменшувалися податкові зобов'язання.

У результаті директору підприємства повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків та службовому підробленні (частина третя статті 212, частина перша статті 366 КК України).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах