У мережі з'явилося унікальне архівне відео того, як звільняли Зміїний на Одещині

У мережі з'явилося унікальне архівне відео того, як звільняли Зміїний на Одещині.

У мережі з'явилося унікальне архівне відео того, як звільняли Зміїний на Одещині. На фото скріншот відео

Події
02 лютого 15:07

У мережі з'явилося архівне відео роботи української артилерії у травні 2022 року, коли Сили оборони звільняли від ворога острів Зміїний на Одещині. Відповідний ролик опублікувала " Думська ".

Так, журналісти опублікували відео, зняте 4 травня 2022 року, на якому українська реактивна система залпового вогню БМ-27 "Ураган" прямо з баржі обстрілює російських окупантів на острові Зміїний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Своїми спогадами події поділився командир батареї майор Іван Іжицький.

"Можна сказати, ми відкрили сезон. Хоч і прив'язалися до коси, але навестися все одно виявилося непросто – не сильно, але хитає. Задум був у тому, щоб перевірити, чи є сенс з такого стріляти. Тому що острів маленький, потрапити по ньому. складно, як у п'ять копійок. У результаті з 16 снарядів 11 прилетіли островом. Зрозуміли, сенс є", – розповів військовий.



Нагадаємо, що російські війська захопили острів Зміїний першого ж дня повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року. З того часу українські війська регулярно атакували ворожі позиції там. 30 червня 2022 року окупанти спішно покинули Зміїний.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах