Отримай відповідь: чи введуть у школах Одеси карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ

Отримай відповідь: чи введуть у школах Одеси карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Отримай відповідь: чи введуть у школах Одеси карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Фото: facebook.com/lonchak

Події
08 лютого 19:50

Наразі потреби в оголошенні карантину чи впровадженні онлайн-навчання по всій Одеській області немає, оскільки, незважаючи на сезонне зростання захворюваності, епідемічний поріг не перевищено.

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Якщо хворіє 20% школи, то засновник приймає рішення про запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі, так само, якщо це 20% одного окремого класу, то діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус", – зазначив голова відомства.

Станом на 5 лютого на Одещині закрили на карантин 58 шкіл у 27 громадах. Найбільше з них – у Саф'янівській громаді Ізмаїльського району – 16 загальноосвітніх закладів середньої освіти, а найменше в Роздільнянському районі – по одній школі у двох громадах.

За умови зростання рівня захворюваності серед школярів, навчальним закладам все ж таки рекомендують перейти на дистанційний режим роботи.

Також Олександр Лончак звернувся до батьків учнів області із проханням бути відповідальними за здоров'я дітей:

"Звертаюся до батьків: будьте свідомими, дотримуйтеся заходів профілактики й відповідально ставтеся до здоров'я своїх дітей! Неприпустимо пускати їх із першими ознаками захворювання до школи чи дитячого садочку! Краще зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу – як дітей, так і педагогічних працівників".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах