Заволодів чотирма тисячами доларів: судді з Одеської області повідомили про підозру

Заволодів чотирма тисячами доларів: судді з Одеської області повідомили про підозру.

Заволодів чотирма тисячами доларів: судді з Одеської області повідомили про підозру. Фото: nabu.gov.ua

Події
09 лютого 22:00

9 лютого судді районного суду Одеської області повідомили про підозру у підбурюванні до хабара та вчиненні шахрайських дій, спрямованих на заволодіння ним.

Про це повідомили на сайті НАБУ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, суддя отримав чотири тисячі доларів від чоловіка, якого притягали до адміністративної відповідальності. Підозрюваний мав передати гроші двом своїм колегам для ухвалення потрібного рішення.

Надалі підозрюваний обдурив підозрюваного, пообіцявши передати кошти потрібним людям, а сам заволодів грошима і розпорядився ними на власний розсуд.

Дії підозрюваного кваліфікували за частиною четвертою статті 27 ("Підбурювання"), частиною третьою статті 369 ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі") та частиною першою статті 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України.

Водночас, згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах