На Одещині ввели карантинні обмеження через загибель лебедів

На Одещині ввели карантинні обмеження через загибель лебедів.

На Одещині ввели карантинні обмеження через загибель лебедів. Фото: facebook.com/nizhnednestrovsky

Події
10 лютого 20:14

Територію Нижньодністровського національного природного парку визнали небезпечною через пташиний грип.

Про це 9 лютого повідомили у пості на Facebook-сторінці нацпарку.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, протягом останніх днів на водоймах Нижнього Дністра фіксували загибель лебедів. Мертвих птахів знаходили на Дністровському лимані, Білому озері, Саф'янах, каналі в районі дитячого пляжу міста Біляївки.

Співробітники парку звернулися до Одеської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Дослідивши трупи чотирьох лебедів, фахівці виявили РНК вірусу грипу (типу А, субтипу Н5). У зв'язку з цим на території Нижньодністровського національного природного парку з 9 лютого запровадили карантинні обмеження.

"Визначено буферну зону, територію радіусом три кілометри від неблагополучного пункту і зону спостереження радіусом десять кілометрів, до якої входять населені пункти: село Маяки, село Надлиманське, місто Біляївка. На території Нижньодністровського національного природного парку будуть проводитися систематичні обстеження різними службами і санітарні заходи. Важливо в цей період не допускати контактів свійської птиці з дикою, знаходження та напування з водойм", – йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах