В Одесі визнали недійсним договір на ремонт скверу "Регенсбург": причина

В Одесі визнали недійсним договір на ремонт скверу "Регенсбург": причина.

В Одесі визнали недійсним договір на ремонт скверу "Регенсбург": причина. Фото: omr.gov.ua

Події
17 лютого 10:25

В Одесі вдруге розірвали договір на капітальний ремонт скверу "Регенсбург". На ці роботи планували виділити майже 38 мільйонів гривень, проте документ уклали із порушенням процедури закупівлі.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Договір на ремонт території в межах вулиць Старопортофранківська, Мечникова та Пішонівська (сквер "Регенсбург") управління капітального будівництва Одеської міськради уклало у грудні 2022 року. Вартість капітального ремонту оцінили у 37,79 мільйона гривень. За цю суму у сквері мали обладнати каскад пішохідних фонтанів, дитячі та спортивні майданчики, зокрема призначені для осіб з обмеженими фізичними можливостями, відремонтувати підпірні стіни, парапети та сходи, замінити тротуарне покриття, встановити зовнішнє освітлення, урни, а також провести озеленення. Роботи планували завершити до кінця 2022 року, проте, за даними прокуратури, документ містив порушення.

Перше порушення полягало в тому, що закупівля робіт за гроші місцевого бюджету у 2023 році не передбачалася. Друге – у тому, що замовник не відхилив пропозицію учасника торгів, попри те, що той не надав документів про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації та аналогічного досвіду робіт.

Прокурори звернулися до суду з позовом про визнання недійсним рішення управління та результатів закупівлі, а також укладеного договору. Суд задовольнив позов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах