Ображав 13-річну дочку: мешканцю Одеської області загрожує позбавлення волі за домашнє насильство

Ображав 13-річну дочку: мешканцю Одещини загрожує позбавлення волі за домашнє насильство.

Ображав 13-річну дочку: мешканцю Одещини загрожує позбавлення волі за домашнє насильство. Фото ілюстративне: zi.ua

Події
17 лютого 14:40

Мешканцю Андрієво-Іванівської територіальної громади Березівського району повідомили про підозру у домашньому насильстві над неповнолітньою дівчинкою.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Порушник, будучи батьком п'ятьох дітей, неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння домашнього насильства щодо своєї старшої дитини. У стані алкогольного сп'яніння чоловік "зривався" на дочці: лаявся на неї, ображав, штовхав та погрожував фізичною розправою. Мати вступалася за дитину, але на поведінку чоловіка не могла вплинути.

Правоохоронці тричі складали на домашнього тирана адміністративні матеріали, передбачені частинами першою та другою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд накладав на правопорушника стягнення у вигляді штрафу, а поліцейські попереджали його про кримінальну відповідальність, якщо він не змінить своєї поведінки.

Після отримання чергового звернення щодо агресивного ставлення батька до дочки, слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомили про підозру в домашньому насильстві, тобто в умисному систематичному вчиненні фізичного та психологічного насильства щодо дочки, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої.

За такий злочин порушнику загрожує покарання у вигляді громадських робіт строком від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до двох років. Наразі триває слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах