На кордоні з Одеською областю з'явилися зграї вовків, на яких оголосили полювання: що відбувається

На кордоні з Одеською областю з'явилися зграї вовків: що відбувається.

На кордоні з Одеською областю з'явилися зграї вовків: що відбувається. Фото: dpsu.gov.ua

Події
19 лютого 08:21

За два роки повномасштабної війни через заборону полювання на Одещині значно зросла популяція м'ясоїдних хижаків, а із зони бойових дій до нашого регіону перекочували зграї шакалів та вовків. У результаті зграї стали помічати на кордоні з Молдовою.

Звірі селяться все ближче до людських жител, де їдять птаха та дрібну живність. Крім цього, почастішали випадки захворювання на сказ. Станом на 16 лютого Держпродспоживслужба виявила 23 заражених лисиць і 13 шакалів, що несуть потенційну небезпеку, як для людей, так і домашніх тварин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також вовки можуть нападати на потенційних ухилянтів. Адже ці тварини зазвичай ходять зграями.



Відео: dpsu.gov.ua

Полювання на вовків в Одеській області

Наказом обласної військової адміністрації та оперативного угруповання військ "Дунай" для врегулювання популяції хижих тварин мисливцям протягом лютого дозволили відстріл хижих хутрових м'ясоїдних тварин у межах мисливських угідь Одеської області.

Цікаво, що до складу мисливської бригади №2 увійшли колишній голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький, його брат Валерій Гриневецький, а також зять і екс-голова Білгород-Дністровської райради Григорій Мельниченко та його батько, засновник підприємства "Мисливець та риболовля ХХІ століття" Віктор Мельниченко. Саме на території мисливських угідь цього підприємства бригада і відстрілюватиме тварин.

На Любашівщині група з десятка мисливців на чолі з керівником місцевої спільноти мисливців та рибалок, ветераном російсько-української війни Сергієм Курдвановським у свій перший вихід видобула чимало лисиць та кілька шакалів із Херсонщини.

Мисливський сезон триватиме до кінця місяця.

Екологи виступили проти

Водночас екологи вважають, що ці заходи не є необхідними. Адже точних наукових даних про те, що лисиць чи шакалів у регіоні побільшало норми немає. А виконувач обов'язків директора НВП "Тузловські лимани" Ірина Вихристюк вважає те, що відбувається аферою мисливців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах