Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим

Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим.

Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим. Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
19 лютого 12:16

Хлопчик Лев з Одеси народився з аномально великим язиком – лікарі здійснили унікальну операцію. Про це повідомляє "Охматдит".

Так, дитина народилася з рідкісним генетичним захворюванням – синдромом Беквіта-Відемана, яке спричинило аномальне зростання його язика. Язик Лева виявилася вп'ятеро довшою за норму. Батьки Лева розповіли, що підозрювали щось недобре ще під час вагітності, коли на ультразвуковому обстеженні лікар зауважив, що ненароджений ще Лев активно "показує язичок". Спочатку це здавалося чимось милим, але згодом лікарі поставили страшний діагноз.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Незважаючи на захворювання, Лев народився абсолютно здоровим хлопчиком вагою понад чотири кілограми. Проте величезний язик відразу став проблемою – Лев ледве міг їсти навіть із пляшечки, а вже про тверду їжу не було чого й мріяти. Лікарі в Одесі сказали, що в Україні немає жодного фахівця з досвідом лікування таких випадків та порадили шукати допомоги за кордоном. Однак батьки Лева завдяки друзям у Львові дізналися про американських лікарів, які регулярно приїжджають сюди.

Після консультацій із закордонними колегами, львівські хірурги все ж таки зважилися на складну операцію з укорочення язика Лева. За словами Романа Огоновського, керівника центру, де працюють ці лікарі, мали певний досвід подібних операцій на пухлинах язика у дорослих пацієнтів. Але операція на дитині була унікальною.

Спільними зусиллями українські та американські хірурги провели часткову резекцію мови Лева із застосуванням найсучасніших методів. Головне завдання – не просто вкоротити язик, а зробити це так, щоб Лев знову міг їсти, дихати та розмовляти.

Операція пройшла успішно і язик Лева тепер практично нормального розміру. Вперше у житті хлопчик може легко сховати його у роті. За словами матері, Лев зараз наново вчиться всім базовим навичкам – їсти, пити, розмовляти. Вона логопед за освітою та допоможе синові.

  • Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим фото
  • Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим фото 1
  • Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим фото 2

Малюкові з Одеської області зробили унікальну операцію на язик: він був уп'ятеро довшим фото

Усі фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах