Одеська міськрада просить дозволити демобілізацію після 36 місяців служби

Одеська міськрада просить дозволити демобілізацію після 36 місяців служби.

Одеська міськрада просить дозволити демобілізацію після 36 місяців служби. Фото: Vgorode

Події
21 лютого 11:21

Одеська міська рада просить дозволити демобілізацію після 36 місяців служби. За відповідне рішення проголосували 42 депутати на сесії міської ради 21 лютого. Ще троє не голосували.

Так, мерія звернеться до Верховної Ради з проханням надати мобілізованим військовим право демобілізуватися після 36 місяців служби під час воєнного стану.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Право на звільнення зі служби має надаватися через окреме рішення Ставки Верховного Головнокомандувача, отже, "у разі відсутності такого рішення фактично демобілізація не відбуватиметься". Тому депутати міської ради просять до другого читання прибрати необхідність чекати на рішення Ставки.

Зазначимо, що до депутатів зверталися багато військовослужбовців та членів їхніх сімей з питання термінів демобілізації для тих, хто з початку повномасштабного вторгнення перебуває на передовій, тобто фактично два роки. У місті відбуваються регулярні мітинги.

Тим часом депутати Одеської міської ради підтримали збільшення фінансування міської цільової програми "Безпечне місто Одеса" на 131,7 мільйона гривень. Кошти будуть перераховані на рахунки військових частин згідно з наданими заявками. Це в основному дрони, РЕБ та транспортні засоби, що збільшують мобільність підрозділів та рятують життя наших захисників.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах