Продавав зброю та протитанкові гранати: в Одесі затримали порушника

Продавав зброю та протитанкові гранати: в Одесі затримали порушника.

Продавав зброю та протитанкові гранати: в Одесі затримали порушника. Фото: npu.gov.ua

Події
21 лютого 22:15

В Одесі затримали мешканця Житомирської області, який продавав автомати, патрони, ручні осколкові та реактивні протитанкові гранати.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, правоохоронці задокументували два факти збуту зброї та боєприпасів. Спочатку порушник продав за шість тисяч доларів три ручні протитанкові гранати, а через деякий час – два автомати, п'ять гранат, ручний протитанковий гранатомет, п'ять магазинів, споряджених патронами, та коробку з 45 патронами різного калібру за чотири тисячі доларів.

Зловмисник попався на гарячому: у момент продажу зброї.

Слідчі територіального підрозділу поліції разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби поліції Одеської області вилучили із незаконного обігу заборонені небезпечні предмети, якими торгував правопорушник, та гроші, отримані за збут "товару". Походження зброї та бойових запасів підтвердилося експертним дослідженням та попереднім висновком фахівців.

Відео: YouTube-канал Національна поліція України

Фігуранту повідомили про підозру за частиною 11 статті 263 Кримінального кодексу України ("Придбання, носіння, зберігання, передача та збут вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу").

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 514 тисяч 760 гривень. Також поліцейські встановлюють канал постачання зброї та боєприпасів та повне коло осіб, причетних до злочинних угод.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах