Одеська область посідає перше місце за декларуванням криптовалюти

Одеська область посідає перше місце за декларуванням криптовалюти.

Одеська область посідає перше місце за декларуванням криптовалюти. Фото: epravda.com.ua

Події
26 лютого 15:13

Перше місце за декларуванням криптовалюти займає Одеська область. Понад 14% чиновників, які задекларували криптовалюту в Україні, проживають в Одеській, Дніпропетровській та Харківській областях. Найбільше власників цифрових грошей виявлено серед працівників Національної поліції та прокуратури. Дані опублікувала платформа OpenDatabot.

За даними Єдиного державного реєстру декларацій, у 2022 році 171 представник Нацполіції (що становить 12%) та 150 прокурорів (10,5%) заявили про наявність криптовалютних активів. Перед початком повномасштабної війни найактивнішими були чиновники із міських рад.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що загалом у 2022 році в Україні спостерігається значне збільшення кількості декларацій із криптовалютою. 1428 чиновників заявили про наявність криптовалютних активів, хоча у попередньому році таких декларацій було лише 788.

Найпопулярнішою криптовалютою залишається біткоін. 2022 року він згадувався у 45% від загальної кількості декларацій, що становить 648 заяв.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах