На Одещині школярка розпорошила газовий балончик: постраждали шість дітей

На Одещині школярка розпорошила газовий балончик: постраждали шестеро дітей.

На Одещині школярка розпорошила газовий балончик: постраждали шестеро дітей. Фото ілюстративне: pexels.com

Події
29 лютого 20:35

У Тарутинській громаді шестеро ліцеїстів потрапили до лікарні з отруєнням перцевим газом, який розпорошила з балончика одна з учениць.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про подію правоохоронцям повідомили медики районної лікарні, до якої госпіталізували дітей.

Попередньо поліцейські встановили, що на великій перерві в коридорі навчального закладу між двома ученицями восьмого та дев'ятого класу виник конфлікт, у ході якого молодша дівчинка розпорошила в бік старшої перцевий балончик.

Унаслідок розпилення газу, крім старшої учасниці сварки, постраждали ще п'ять учнів шостого, сьомого та дев'ятого класів, які перебували в коридорі. Першу допомогу дітям надала медична сестра ліцею, після чого їх швидкою доправили до районної лікарні. Наразі постраждалі перебувають у задовільному стані.

Мати 14-річної дівчинки, яка розпорошила газ, пояснила, що купила дочці балончик для самооборони.

Дії дитини кваліфікували як дрібне хуліганство, але оскільки фігурантка не досягла віку, з якого настає адміністративна відповідальність за скоєне правопорушення, ювенальні поліцейські вирішуватимуть питання щодо складання відносно її матері протоколу за частиною третьою статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("Вчинення неповнолітнім віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, крім порушень, передбачених частинами третьою або четвертою статті 173-4 (булінг) даного Кодексу"). Санкція цієї статті тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 850 до 1 700 гривень на батьків або осіб, які їх замінюють.

Наразі правоохоронці встановлюють повні обставини події.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах