В одеському пологовому будинку та обласній лікарні померли діти: поліція знається на причинах

В одеському пологовому будинку та обласній лікарні померли діти: поліція знається на причинах.

В одеському пологовому будинку та обласній лікарні померли діти: поліція знається на причинах. Фото: 1news.zp.ua

Події
04 березня 10:34

Поліцейські Одеської області розпочали кримінальні провадження за фактом смерті двох дітей у лікарнях нашого міста. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Одна з трагічних подій сталася в одеському пологовому будинку, інша у дитячій клінічній лікарні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо події у пологовому будинку правоохоронці встановили, що 16 лютого одеситка народила двійнят хлопчиків, але за півгодини один із них помер під час реанімаційних заходів.

Щодо смерті дев'ятирічного мешканця Ізмаїльського району встановили, що 23 лютого його мати звернулася до сімейного лікаря до Ренійської районної лікарні, де хлопчику поставили діагноз гостра респіраторна вірусна інфекція та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан дитини різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого вона померла.

За фактом смерті немовляти слідчі відділу поліції №5 Одеського районного управління поліції №1 розпочали провадження за частиною другою статті 140 (невиконання або неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного відношення, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітнього)., у межах якого встановлюватимуться всі обставини.

Слідчі відділення поліції №2 Ізмаїльського районного відділу поліції за фактом смерті дев'ятирічного хлопчика розпочали одразу два провадження: у частині другій статті 140 та в першій частині другій статті 115 Кримінального кодексу.

У рамках обох проваджень слідчі призначили судово-медичні експертизи, які мають встановити, зокрема, і причини смерті дітей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах