Військові розповіли, чому не завжди вдається збити всі ворожі безпілотники в Одесі

Військові розповіли, чому не завжди вдається збити всі ворожі безпілотники в Одесі.

Військові розповіли, чому не завжди вдається збити всі ворожі безпілотники в Одесі. Фото ілюстративне: delo.ua

Події
05 березня 11:34

Представник командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат пояснив, що через специфіку географічного розташування Одеси протиповітряній обороні не завжди вдається перехопити всі ворожі безпілотники та ракети. Це стало відомо у сьогоднішньому ранковому ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На жаль, не вдається знищувати всі безпілотники, якими атакує Росія з півдня. Зокрема, з окупованого Криму, а також із приморсько-ахтарської завдають ударів. Цього разу Балаклава саме звідти було запущено безпілотників", – заявив речник ПС ЗСУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, Одеса розташована на узбережжі Чорного моря, густонаселене місто, на кордоні знаходиться узбережжя, великі будинки, інфраструктура. Розміщення протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні збудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до міста. Це викликано його географічним розташуванням.

Сьогодні вночі над Одеською областю збили 18 ударних БПЛА із 22-х. Це була потужна дронова атака. Спікер Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що цього разу ворог використав таку ж підступну тактику, коли дрони маневрували між житловими та промисловими кварталами міста-мільйонника.

За її словами, дрони маневрували в районі передмістя Одеси.

"З огляду на те, що там багато об'єктів припортової інфраструктури, загрожували і в цьому напрямку. Зрештою, попадання сталося в об'єкт рекреаційної інфраструктури, там зруйновано кілька будівель, виникла пожежа, але на щастя, через те, що об'єкт з початку повномасштабного вторгнення не використовується, люди не постраждали. Втім, ударна хвиля зашкодила і приватну власність", – додала Гуменюк.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах