Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено)

Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки.

Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки. Фото: pixabay.com

Події
06 березня 09:31

У ніч із 5 на 6 березня під час чергової атаки РФ над Одеською областю сили ППО збили 18 "шахедів". Уламки дронів пошкодили приватні будинки та газопровід. Про це в етері " Суспільного " заявила начальниця прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, 20 із 38 збитих дронів знищили в зоні відповідальності Сил оборони півдня, включаючи два безпілотники над Херсонською областю. Армія Росії, додала Гуменюк, хотіла атакувати припортову інфраструктуру, але дрони збили над морем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

  • Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото
  • Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото 1
  • Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото 2
  • Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото 3
  • Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото 4

Вибухи та спалахи під час атаки дронів в Одесі: які наслідки (оновлено) фото

Ворог продовжує використовувати тактику, коли дрони маневрують між житловими кварталами і протягом ночі одесити зокрема могли це чути у спальних та промислових районах.

За інформацією Повітряних сил України, в ніч на 6 березня 2024 року російські окупаційні війська атакували п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300 з ТОТ Донецької області та 42 ударними безпілотниками типу Shahed із чотирьох напрямків – Чауда, Балаклава – Крим, Курська область, Приморсько-Ахтарськ. - РФ.

До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби.

Внаслідок бойової роботи збито 38 "шахедів" у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей.

Нагадаємо, що пізно увечері 5 березня в Одесі знову пролунали сигнали повітряної тривоги. Спочатку з'явилися повідомлення про безпілотників в області, потім у місті. Перші вибухи було чути близько 23.15. Перед тим в області оголосили повітряну тривогу через фіксацію ударних безпілотників противника, які запускав, зокрема, з акваторії Чорного моря. У командуванні Повітряних сил попередили про кілька груп "Шахедів", які летять курсом на Одесу.

Також місцеві ЗМІ повідомляли про ще один вибух у місті, що чути було близько 01:47.

Оновлено:

В ОВА уточнили, що загиблих та постраждалих серед цивільного населення немає. Терористи в черговий раз підступно спрямовували ударні безпілотники населеними пунктами, промисловими об'єктами прибережної зони. Маневри дронів у житлових кварталах ускладнювали роботу сил ППО.

Внаслідок падіння уламків збитих дронів в Одеському районі пошкоджено черговий рекреаційний об'єкт, газопровід та житлові будинки у приватному секторі.

Правоохоронці фіксують чергові злочини росіян.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах