"Я не знаю по кому був цей удар": Зеленський прокоментував ракетну атаку по порту Одесі

"Я не знаю по кому був цей удар": Зеленський прокоментував ракетну атаку по порту Одесі.

"Я не знаю по кому був цей удар": Зеленський прокоментував ракетну атаку по порту Одесі. На фото скріншот із інтерв'ю

Події
08 березня 15:22

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ракетну атаку по портовій інформаструктурі в Одесі, яка відбулася 6 березня, якраз під час його візиту до міста. Про це повідомив глава держави в інтерв'ю Бруно Веспі.

За його словами, він не знає, по кому був цей удар. Але такий терористичний акт є виявом неповаги не лише до іноземних представників, а й до мирних громадян інших держав.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Глава держави зазначив, що коли він та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс були в порту – російська балістична ракета прилетіла за 300-400 метрів від них. Сирена ввімкнулась, але все сталося дуже швидко.

"Я не знаю, по кому був цей удар. У будь-якому випадку, це, якщо чесно, щось неймовірне – атакувати в той час, коли в Україні перебуває прем'єр міністр іншої держави. Я вже не говорю про себе, а говорю про повагу до людей інших держав. Ви бачите, що від Росії та від Путіна її просто немає", – сказав головнокомандувач.

Президент також відповів, що на нього вже було, за оцінками, понад 10 замахів.

Реакція Греції

Так відреагував на обстріл прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс одразу після атаки.

"Ми почули звук сирен та вибухи, які були дуже близькі від нас. Ми не встигли піти у захищене місце, тому це дуже вражаючий досвід. Ми розуміємо, що ця війна стосується всіх. Немає людей, які перебувають поза цією війною", – зазначив прем'єр-міністр Греції.

Потім під час виступу на пресконференції Європейської народної партії, яка відбулася у Бухаресті, він сказав більше.

"У нас має бути лише одне послання до Кремля: Ви нас не залякаєте, ми будемо продовжувати підтримувати Україну та її великих громадян стільки, скільки буде потрібно. І, звичайно, ми залишатимемося повністю єдиними в цьому рішенні", – заявив прем'єр-міністр.

Він наголосив на тому, що Греція продемонструє рішучість й непохитну підтримку Україні, а Європейський союз (ЄС) надсилає чіткий сигнал про те, що жодне порушення міжнародного права, територіальної цілісності або ж зміна кордонів силою – не буде сприйняте Європою.

Нагадаємо, атака сталася близько десятої години ранку. Попередньо відомо, що загарбники запустили балістику із тимчасово окупованого Криму – Джанкой. Внаслідок атаки загинули 5 людей. Постраждалі перебувають у лікарнях. Вони мають поранення різного ступеня.
Окупанти висували різні версії щодо удару у своїй пропаганді. Так спочатку говорили про нібито нагородження представників ЗСУ президентом України, а потім почали говорити, що атака – це спроба вдарити по українській та грецькій делегації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах