Братчук прокоментував скандал із працівниками ТЦК із будівельником в Одесі

Братчук прокоментував скандал із працівниками ТЦК із будівельником в Одесі.

Братчук прокоментував скандал із працівниками ТЦК із будівельником в Одесі. Фото: sud.ua

Події
12 березня 15:41

Представник Української добровольчої армії Сергій Братчук прокоментував скандал будівельника із працівниками ТЦК та СП в Одесі. Це сталося в ефірі Ранок.LIVE.

Так, нещодавно в Одесі сталася чергова сварка між чоловіками призовного віку та військовими. Під час інциденту військові намагалися розбити мобільний телефон одного із будівельників та залили обличчя іншого з газового балончика.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як згодом зазначив сам будівельник, конфлікт спровокував незнайому йому людину, яка вела зйомку їхнього спілкування з ТЦК, а в нього претензій немає.

"У мене до військовослужбовців Київського ТЦК претензій немає. Весь конфлікт вичерпаний. Відеозйомка, яка була поширена у ЗМІ, до мене та моєї дружини не має відношення. Я не заперечую служити військовослужбовцям у ЗСУ", – сказано в його поєднанні.

Однак у мешканців Одещини цей випадок викликав засудження та негативні коментарі у бік представників ТЦК та СП.

Представник УДА зазначив, що територіальний центр комплектування та соціальної підтримки не входять до його зони відповідальності, тому докладніші пояснення щодо резонансної ситуації слід отримувати від представників ТЦК або органів міського управління, зокрема Оперативного командування "Південь".

Однак Сергій Братчук висловив свою думку щодо загального суспільного ставлення до питання мобілізації та того, як саме цей процес відбувається:

"Звичайно, порушувати права людей – це не добре з одного боку. З іншого – людина там, де кричить про свої права, вона забуває про свої обов'язки чи ні? Так треба ставити запитання. По-перше, те, що ми говорили, починаючи з початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого люди призовного віку були зобов'язані прийти до ТЦК і перевірити свої дані в обліку, або стати на облік, тобто ніхто не сказав, що 24 лютого на відміну від моїх побратимів тих людей, які тримали того дня в руках зброя, і вирушив на фронт, що люди мали йти служити у ЗСУ. Не всіх навіть приймали, одразу скажу", – заявив Братчук.

Також представник УДА додав, що такий проблемний перебіг подій пов'язаний, зокрема, з тим, що люди не виконують обов'язки, передбачені законодавством. Він зазначив, що зараз ситуація в країні є вкрай складною, а крім того, вимагає чіткого закону про мобілізацію.

"Для нас наслідки справді можуть бути катастрофічними, якщо ми не виконуватимемо подібні закони або не йтимемо в армію. Тому менше спекуляцій, політичних насамперед і не тільки політичних. Ті, хто повинні служити – повинні служити. Немає іншого вибору. Подивіться на своїх маленьких дітей, у кого вони зараз є, і подумайте, хто, крім вас, їх захищатиме", – сказав він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах