Що чекає на зруйнований російською ракетою ЖК "Люксембург" і будинок, що постраждав від "шахеда", на проспекті Шевченка

Що чекає на зруйнований російською ракетою ЖК "Люксембург" на Молдаванці та потерпілий від "Шахеда" будинок на проспекті Шевченка.

Що чекає на зруйнований російською ракетою ЖК "Люксембург" на Молдаванці та потерпілий від "Шахеда" будинок на проспекті Шевченка. Фото: odesacityofficial

Події
15 березня 08:14

Вцілілу частину будинку на проспекті Шевченка, куди потрапили уламки російського безпілотника 24 січня, відремонтують. Технічну документацію буде розглянуто 15 березня на засіданні обласної комісії. Про це повідомляють у пресслужбі Одеської міської ради.

Найбільше постраждав саме другий поверх, тому було ухвалено рішення про його повний демонтаж. Інша частина будинку підлягає капітальному ремонту, на розробку проекту відновлення вже виділено кошти із міського бюджету.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Технічний звіт буде розглянуто 15 березня на позачерговому засіданні обласної комісії ТЕБ та НС та міському Виконкомі разом зі звітом щодо пошкодженого будинку на проспекті Добровольського", – зазначив міський голова. Геннадій Труханов.

Власники квартир уже подають документи на компенсацію за програмою "є-Відновлення". У міськраді зазначають, що перші заяви щодо знищеного майна будуть розглянуті наступного тижня на міській комісії.

Також зруйноване російською ракетою ЖК "Люксембург" на вулиці Середній в Одесі, до якого потрапила російська ракета 29 грудня, має шанс на відновлення. Стабілізаційні роботи завершені та загрози подальшій руйнації немає. Розробляється проект капітального ремонту багатоповерхівки, ЖК буде відновлено. 17 січня на позачерговій сесії міськради на відновлення багатоповерхівки виділили 42 мільйони гривень. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах