На Одещині з'явилися три нові заповідники

На Одещині з'явилися три нові заповідники. Ілюстративне фото: facebook.com/kekz.ua

На Одещині з'явилися три нові заповідники. Ілюстративне фото: facebook.com/kekz.ua

Події
18 березня 08:36

На Одещині створили три нові об'єкти природно-заповідного фонду у Березівському, Ізмаїльському та Одеському районах Одеської області. Про це на брифінгу розповіла начальниця відділу оцінки впливу на довкілля у земельних ресурсах, біоресурсів та заповідної справи департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Наталія Шевченко.

Це ухвалили на черговому засіданні сесії Одеської обласної ради, повідомляє " УСІ ".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, йдеться про:

- ландшафтний заказник місцевого значення "Чигрінська балка" загальною площею 579,18 гектар на території Раухівської селищної ради Березовського району Одеської області;
- ландшафтний заказник місцевого значення "Схили до Лунгу" орієнтовною площею 11,2134 гектар на території Саф'янівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області;
- ландшафтний заказник місцевого значення «Коло глею» орієнтовною площею 45 гектар на території Овідіопольського селищного територіального товариства Одеського району Одеської області.

Природно-заповідний фонд Одеської області збільшився на площу понад 635 гектар, що підвищило загальний відсоток заповідності області до 5,01%. На території заказників виявили рослини та тварини, які перебувають під охороною Червоної книги України.

На території заказників планують розвивати екологічний туризм, аматорське рибальство та проводити екскурсії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах