Деякі школи та садки в Одесі тимчасово перейдуть на дистанційну освіту

Деякі школи та садки в Одесі тимчасово перейдуть на дистанційну роботу.

Деякі школи та садки в Одесі тимчасово перейдуть на дистанційну роботу. Фото: svidok.info

Події
19 березня 21:25

Дві школи та кілька десятків садків в Одесі, розташованих далі, ніж за 100 метрів від укриттів, до весняних канікул працюватимуть дистанційно. Про це повідомила директор департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

За її словами, майже 200 навчальних закладів Одеси мають власні укриття. Всі інші використовують укриття, розташоване в іншій будівлі. Іноді це будинок за 200-400 метрів. Заклади, які не мають ні власного, ні поряд діючого укриття, працюють виключно дистанційно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"За цей час та за канікули ми максимально розмістимо класи цих закладів у будинках шкіл з укриттями. Це конче необхідно, щоб діти не ходили вулицею під час тривоги!!! Тобто і уроки будуть у цих будинках. Так, це важко. Фактично., вся система освіти міста в короткі терміни має пристосуватися до нового формату. До когось «підселять» дитячий садок.У когось у школі буде ще одна школа.Зі своїми вчителями та розкладом.

Ми розуміємо мінуси цього рішення – нова будівля для дітей, не звичний маршрут, може зменшитися час очного навчання для всіх (відразу скажу, таких буде небагато, тому що укриття все одно використовувалися кількома закладами);

Плюс один. Це набагато безпечніше і для дітей, і для педагогів, бо після сигналу ми одразу йдемо в укриття. І не ходимо під небезпекою балістики.

Ще раз і коротко. На дистанційне до канікул йдуть тільки ті заклади, які користуються укриттям, розташованим за 100 метрів до школи або садка. За канікули розкладу буде створено, ваші побажання за формою навчання будуть враховані. Якщо ви вирішите перейти на дистанційне або вважаєте, що так безпечніше і вийдете з дистанційного на очне, зверніться до класного керівника. Сьогодні вже готові варіанти, департамент та керівники закладів працюють над зручними маршрутами для учасників освітнього процесу", – сказала Буйневич.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах