Під час нічної атаки Одеси та області збили 14 дронів: що відомо (оновлено)

Вночі 22 березня над Одеською областю збили 14 "шахедів".

Вночі 22 березня над Одеською областю збили 14 "шахедів". Фото: t.me/SJTF_Odes

Події
22 березня 08:05

У ніч із 21 на 22 березня на Одещині під час повітряної атаки окупантів всього сили ППО збили на Одещині щонайменше 11 дронів. Внаслідок атаки пошкодження об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомляє начальниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Силами та засобами підрозділів Військово-Морських Сил ЗС України збили чотири ворожі дрони-камікадзе SHAHED-136.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, уночі одесити та мешканці Одеської області чули вибухи. Сили протиповітряної оборони працювали по ворожих ударних дронах "Шахед".

О 2:35 в Одесі пролунали перші вибухи. Місто атакують ударні безпілотники росіян.

"Одесо, будь ласка в безпечних місцях!", – закликав телеграм-канал Одеського міського голови Геннадія Труханова.

О 2.45 в Одесі знову пролунали постріли та вибухи.

Командування Повітряних Сил ЗСУ оновило дані руху БпЛА, повідомивши, зокрема, про БпЛА в акваторії Чорного моря у напрямку до Одеси.

Загалом "шахеди" фіксувалися в межах восьми регіонів, повітряна тривога охопила більшу частину України.

"Одеса та Одеський район, не виходьте, будь ласка, з укриттів у відбій! Це важливо! Небезпека триває!", – повідомив о 2.54 у Telegram начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Тим часом паблики повідомляли про ще одну групу "шахедів", що летить із моря. Близько третьої ночі тут знову пролунали вибухи та постріли. О 3.05 у місті пролунав ще один потужний вибух.

Близько 3.40 в Одесі знову пролунали вибухи. Активно працювало ППО.

Відбій оголосили лише о 07:00.

Військово-Морські Сили ЗС України уточнюють, що станом на 07:00 22 березня в акваторії Чорного моря перебувають два носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп – до восьми ракет.

Оновлено о 09:03:

Як повідомив голова Одеської ОВ Олег Кіпер, внаслідок нічної масштабної атаки ворога по енергетичних об'єктах країни пошкодження отримали й енергооб'єкти Одеської області. Через це, за розпорядженням НЕК Укренерго, в Одесі частково відбуваються стабілізаційні відключення. Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Фахівці виробляють відновлювальні роботи.

Оновлено о 10:01:

В Одеській обласній прокуратурі розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина перша статті 438 КК України).

За даними слідства, вночі 22 березня збройні сили Росії вкотре атакували Одещину ударними безпілотними літальними апаратами.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури.

Огляд продовжується, на місцях події працюють прокурори, слідчі та експерти, які фіксують черговий злочин Росії.

Оновлено о 12:42:

Сили оборони Півдня повідомили, що під час масованої атаки над Одещиною збили 14 шахедів.

Спочатку "шахеди" заходили з півдня кількома хвилями. Тривала напружена бойова робота підрозділів протиповітряної оборони.

Під час атаки дрони виконували складні маневри, змінюючи напрямки руху, виснажуючи ресурс людей і техніки.

25 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-131/136 силами протиповітряної оборони збито: 14 в Одеській області, п'ять – на Херсонщині, чотии – на Дніпропетровщині та по одному в небі над Миколаївщиною і Запоріжжям.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог поцілив по об’єктах енергетичної інфраструктури. Фахівці вживають заходи з відновлення об’єктів та постачання електрики. Інформації про постраждалих не надходило.

Ближче до світанку росіяни розпочали масовану ракетну атаку із застосуванням авіації та оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Але на Одещині їх не було.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах