В Одесі злочинці через фішинговий сайт заволоділи майже 119 тисячами гривень із чужих рахунків

В Одесі злочинці через фішинговий сайт заволоділи майже 119 тисячами гривень із чужих рахунків.

В Одесі злочинці через фішинговий сайт заволоділи майже 119 тисячами гривень із чужих рахунків. Фото: od.npu.gov.ua

Події
27 березня 22:45

В Одесі поліцейські викрили групу шахраїв. Злочинці через фішинговий сайт виманювали у людей гроші.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Організатором шахрайської схеми виявився житель іншої області, який тимчасово проживає в Одесі. Раніше цього чоловіка судили за майнові злочини.

За даними правоохоронців, фігурант разом зі своєю співмешканкою та спільним знайомим створив сайт-двійник одного з популярних онлайн-сервісів із продажу товарів. Зловмисники видавали себе за покупців, запевняли громадян у тому, що хочуть придбати в них товар, а потім пропонували перейти за посиланням на свій шахрайський ресурс для оформлення безкоштовної доставки.

Бажаючи продати товар, люди погоджувалися на такі умови та вводили на фішинговому вебресурсі особисті дані й реквізити банківських карток. Отримавши у такий спосіб необхідні дані, злочинці здійснювали несанкціоноване втручання в інтернет-банкінг та проводили транзакції з банківських рахунків потерпілих.

Відео: YouTube-канал "Поліція Одещини"

Наразі правоохоронці встановили чотирьох громадян, які через шахраїв втратили майже 119 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп'ютерну техніку, сім-картки, банківські картки та інші речові докази протиправної діяльності.

Усім трьом злочинцям повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. За вчинене порушникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Двом учасникам шахрайської схеми вже обрали запобіжний захід – домашній арешт. А от питання щодо обрання запобіжного заходу для організатора вирішить суд. Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які могли бути причетні до злочинної організації, та потерпілих від цих протиправних дій.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах