Яка ситуація з електрикою в Одесі сьогодні і як курсує транспорт (оновлено)

Яка ситуація з електрикою в Одесі сьогодні і як курсує транспорт.

Яка ситуація з електрикою в Одесі сьогодні і як курсує транспорт. Фото: gettyimages.com, sellmore

Події
29 березня 08:01

Станом на ранок 29 березня в Одесі скасували стабілізаційні відключення електроенергії. Електротранспорт в Одесі вийшов на лінію у повному обсязі. Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК "Одеські електромережі" та міськради Одеси.

Проте ситуація досі складна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Енергетики продовжують цілодобові ремонтні роботи в Одесі. На сьогоднішній день нам вдається уникнути обмежень споживання світла. Працездатне обладнання "Укренерго" не може на 100% забезпечити потреби Одеси та Одеського району. Тому зі збільшенням споживання, можливо, знову буде застосовано обмеження.

Натомість закликають громадян розумно споживати електроенергію: обмежити використання вуличного освітлення, фасадів та вивісок, не включати одночасно всі енергоємні прилади. Це допоможе знизити навантаження на мережу, особливо в піковий годинник.

Що каже Галущенко

Атака Росії з енергосистеми України 22 березня була наймасштабнішою за весь час війни і завдала шкоди щонайменше 100 мільйонів євро. Уряд має плани, як стабілізувати ситуацію з електроенергією в регіонах, проте терміни відновлення інфраструктури не будуть публічними. Про це на брифінгу в Одесі 28 березня повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нині критична інфраструктура із генераторами. Очільник ОВА додав щодо важливості покращення мобільного зв’язку в регіоні. Оператори зв’язку мають вжити заходів для збільшення потужності веж та оснащення їх додатковими генераторами.

За його словами, енергетики "зробили неможливе", щоб у максимально короткі терміни відновити електромережу. Через вплив російських атак на енергосистему в Одеській області та інших регіонах можуть бути введені графіки стабілізаційних відключень.

Галущенко зазначив, що ворог модернізував засоби поразки, насамперед "шахіди", якими б'є по підстанціях.

Оновлено:

У міськраді повідомили, що сьогодні в Одесі будуть планові відключення через ремонтні роботи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах