Ексвіцемеру Одеси Анатолію Орловському дали кримінальний термін

Ексвіцемеру Одеси Анатолію Орловському дали кримінальний термін.

Ексвіцемеру Одеси Анатолію Орловському дали кримінальний термін. Фото: 048.ua

Події
29 березня 13:11

Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок колишньому першому заступнику міського голови Анатолію Орловському. Через те, що він пішов на правочин зі слідством, ексвіцемера засудили до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі, але покарання змінили на три роки умовно без конфіскації майна. Про це повідомили у Вищому антикорупційному суді.

У результаті Орловського визнали винним у привласненні, розтраті майна чи заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (частина п'ята статті 191 КК). Йдеться про заволодіння майном комунального підприємства «Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його десятирічної діяльності у розмірі понад 2,5 мільярда гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, за версією слідства, у 2011 році два відомі одеські бізнесмени організували схему заволодіння майном аеропорту. Для цього зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою, з розподілом часток 75% та 25% відповідно. Метою фігурантів було отримати у власність та приватизувати майновий комплекс аеропорту.

Згоду депутатів міськради на створення товариства забезпечив тодішній міський голова Олексій Костусєв, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, мер здійснив службову фальсифікацію, яка надавала підконтрольній фірмі право утворювати спільне з міськрадою суспільство без конкурсу. Серед підозрюваних також колишній гендиректор аеропорту Олексій Кочанов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах