Одесити вербували людей і змушували їх жебракувати

Одесити вербували людей і змушувала їх жебракувати.

Одесити вербували людей і змушувала їх жебракувати. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 квiтня 12:11

Поліцейські відправили на лаву підсудних організовану злочинну групу одеситів за торгівлю людьми. Так, чоловік залучив до злочинної діяльності двох своїх знайомих, з якими вербував, утримував та змушував жебракувати громадян. Про це повідомляє пресслужба ГУНП на Одещині.

Одесит організував злочинну групу, до якої увійшли двоє його приятелів. На вулицях міста зловмисники підшукували громадян без постійного проживання та змушували їх жебракувати. Щодня за рахунок такої діяльності фігуранти заробляли 1000 гривень із кожного.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Утримували людей у ​​підвалі орендованого будинку, де зловмисники консультували їх, як треба "працювати" та забороняли покидати приміщення.

Якщо хтось із "працівників" намагався втекти, до нього застосовували психологічний тиск та фізичну силу. Щоранку завербованих громадян на автомобілі відвозили до громадських місць з великим скупченням людей, садили в інвалідні візки, і надвечір вони жебракували.

За роботою протягом дня спостерігали організатори злочинної групи, а ввечері забирали отримані кошти та знову повертали до підвалу.

Більшість виручених коштів зловмисники ділили між собою, інші ж витрачали на продовольство для робітників і обслуговування автомобілів.

Виявивши таку протиправну діяльність, слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем утримання завербованих чоловіків та жінок та проживання правопорушників, а також транспортних засобів, якими вони користувалися.

У ході обшуків вилучили речові докази: гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи із зазначенням доходів, інвалідні візки, документи громадян.

Поліцейські зібрали достатньо доказів і висунули фігурантам звинувачення за частиною третьою статті 149 Кримінального кодексу України у вербуванні, переміщенні, приховуванні людей, скоєному з метою експлуатації, у вигляді примусового залучення до заняття жебрацтвом з використанням примусу, обману, уразливого стану потерпілого для отримання експлуатацію, пов'язаних із загрозою застосування насильства, яке не є не для життя чи здоров'я потерпілого, повторно організованою групою. Організатору злочинної схеми додатково інкримінували організацію. Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направили до суду. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без нього.

Відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах