В Одесі організатори фінансової піраміди "кинули" людей більш як на п'ять мільйонів

В Одесі організатори фінансової піраміди "кинули" людей на понад п'ять мільйонів.

В Одесі організатори фінансової піраміди "кинули" людей на понад п'ять мільйонів. Фото: od.gp.gov.ua

Події
03 квiтня 13:04

В Одесі викрили організаторів фінансової піраміди, які обдурили громадян понад п'ять мільйонів гривень. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Так, дві особи організували протиправну фінансову схему, спрямовану на шахрайське заволодіння коштами широкого кола громадян під приводом інвестування у розвиток підприємницької діяльності у сфері розробки програмного забезпечення, яку не збиралися здійснювати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вони пропонували своїм клієнтам стати інвесторами та переказати гроші на рахунок нібито допомагаючої множити капіталовкладення. Також вони обіцяли "бонуси" за залучення до проекту інших учасників.

Для посилення достовірності своєї діяльності підозрювані створили вебсайт компанії та проводили публічні презентації та відеоконференції, на яких розповсюджували неправдиву інформацію про свою підприємницьку діяльність.

За попередніми даними сума завданих громадянам збитків сягає понад п'ять мільйонів гривень. Наразі у кримінальному провадженні потерпілими визнали 25 осіб.

У ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони, які були знаряддям скоєння злочинів, а також інші речові докази.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави.

Продовжуються слідчі дії щодо встановлення інших учасників правочину, всіх потерпілих та завданих збитків.

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах