На Одещині перейменують сім сіл і селищ: нові назви

На Одещині перейменують сім сіл і селищ: нові назви.

На Одещині перейменують сім сіл і селищ: нові назви. Фото: sts.sumy.ua

Події
05 квiтня 21:00

У чотирьох районах Одеської області перейменують населені пункти, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови.

Про це у четвер, 4 квітня, повідомили на сайті Комітету Верховної Ради. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Рішення щодо перейменування окремих населених пунктів задля приведення їхніх назв у відповідність із вимогами Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії" Комітет прийняв на засіданні  3 квітня. Перейменувати планують 51 пункт в 11 областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Черкаській.

Тепер члени Комітету мають розробити та внести на розгляд до Верховної Ради відповідні проєкти постанов. Остаточне рішення щодо нових назв топонімів прийматиме Верховна Рада.

ЯКІ НАСЕЛЕНІ ПУНКТИ ПЕРЕЙМЕНУЮТЬ НА ОДЕЩИНІ

В Одеській області перейменують сім сіл і селищ: чотири в Роздільнянському районі та по одному в Ізмаїльському, Болградському та Березівському районах.

Які нові назви отримають населені пункти Одещині.Які нові назви отримають населені пункти Одещині. Фото: komsamovr.rada.gov.ua

Нагадаємо, 4 квітня Одеська історико-топонімічна комісія узгодила перейменування Катерининської площі та вулиць Катерининська, Буніна й Жуковського.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах