На Одещині перейменували парк імені Пушкіна: як назвали

На Одещині перейменували парк імені Пушкіна: як назвали.

На Одещині перейменували парк імені Пушкіна: як назвали. Фото: facebook.com/BolgradrCityOTG

Події
07 квiтня 13:40

У місті Болград Одеської області перейменували парк імені Пушкіна. Тепер цей об'єкт природно-заповідного фонду називатиметься Болградським міським парком. За таку назву віддали голоси 64 з 79 присутніх на громадському обговоренні.

Про це у п'ятницю, 5 квітня, повідомили у пресслужбі Болградської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ще вісім людей проголосували за варіант – Перлина Ялпугу, а семеро респондентів обрали варіант – Болградський народний сад. 

Нагадаємо, 4 квітня Одеська історико-топонімічна комісія узгодила перейменування Катерининської площі та вулиць Катерининська. Їх хочуть назвати Європейськими. Також планують перейменувати вулицю Буніна на вулицю Поліцейську, а вулицю Жуковського – на вулицю Лесі Українки.

А в Одеській області перейменують сім сіл і селищ, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. По-новому називатимуться чотири населені пункти в Роздільнянському районі та по одному в Ізмаїльському, Болградському та Березівському районах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах