На Одещині люди у військовій формі закинули підлітка в бус: інцидент розслідує поліція

На Одещині люди у військовій формі закинули підлітка в бус: інцидент розслідує поліція.

На Одещині люди у військовій формі закинули підлітка в бус: інцидент розслідує поліція. Фото: bessarabiainform.com

Події
07 квiтня 20:05

Правоохоронці розслідують викрадення 14-річного підлітка на Одещині. Про в коментарі низці ЗМІ повідомили у пресслужбі ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався 2 квітня в селі Приозерне Ізмаїльського району. Про нього виданню "Бессарабія INFORM" розповіла начальниця відділу соціального захисту населення Суворовської селищної ради Оксана Терзі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Що відомо про викрадення неповнолітнього

Четверо чоловіків у військовій формі зеленого кольору закинули 14-річного підлітка, який прямував до своєї дівчини, в білий бус та відвезли в бік села Червоний Яр Кілійської територіальної громади. В мікроавтобусі нападники прикладали дуло автомату до скроні та лоба підлітка та наносили йому удари автоматом по спині, тому що хлопець чинив опір. У результаті невнолітнього приборкали шляхом побиття та зв'язали йому руки пластмасовою стяжкою.

Під час поїздки люди у військових камуфляжах із хлопчиною не розмовляли. Але по дорозі двоє з них вийшли із автівки та поконфліктували з водієм зустрічної автівки. Після суперечки з керманичем викрадачі нарешті спитали в неповнолітнього, скільки йому років. Дізнавшися вік дитини, чоловіки викинули його з буса та зняли стяжки. Наостанок потерпілого попередили, щоб він мовчав про цей випадок, бо вони знають, де мешкає він сам та його родина. Аби дістатися до рідного села, хлопчик за дві години пішки пройшов близько п'яти-семи кілометрів.

На другий день після викрадення він пішов до школи, але приховати те, що сталося, не вдалося. Про білий автобус вчительці української мови розповіла бабуся, що торгує свічками в церкві. Сам потерпілий підліток був паламарем при місцевому храмі, тому літня жінка його одразу впізнала.

Згодом про цей випадок дізналися в соціальній службі громади. Працівники цієї соцслужби разом із бабусею потерпілого звернулися до поліції, прокуратури та одеського представництва Уповноваженого Верховної Ради України.

Восьмикласник, який постраждав від викрадення, є сиротою. Разом із братом-двійнятком та молодшою сестрою він живе в бабусі.

Як коментують інцидент представники військкомату

"Щодо ситуації зі звинуваченням співробітників ТЦК та СП у затриманні неповнолітнього в Ізмаїльському районі проводиться службова перевірка. Всі обставини події ретельно вивчаються", – йдеться в повідомленні Одеського обласного ТЦК та СП.

Відомості про правопорушення внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за частиною першою статті 146 Кримінального кодексу України ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини").

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах