В Одесі винесли вироки трьом хуліганам, які запускали феєрверки у воєнний час

В Одесі винесли вироки трьом хуліганам, які запускали феєрверки у воєнний час.

В Одесі винесли вироки трьом хуліганам, які запускали феєрверки у воєнний час. Ілюстративне фото: Олександра Дедюліна

Події
09 квiтня 12:09

В Одесі отримали вироки суду троє хуліганів, які запускали феєрверки у воєнний час, незважаючи на заборону використання піротехнічних виробів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Правопорушників засудили до позбавлення та обмеження волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Один інцидент стався наприкінці лютого минулого року на вулиці Академіка Заболотного. Увечері неодноразово засуджений за майнові злочини 38-річний мешканець одного з житлових будинків встановив та запустив навпроти своєї парадної салютну установку на 16 пострілів. Того дня його засудили за крадіжку до п'яти років позбавлення волі та 17 тисяч гривень штрафу. Чоловік пояснив, що придбав піротехніку давно, і хотів використати у новорічну ніч, проте стримався, а цього разу під час вживання алкоголю втілив своє бажання у реальність.

Другий правопорушник – 25-річний мешканець Одеського району – у серпні минулого року на 10-й станції Великого Фонтану, неподалік одного з готельних комплексів, запустив салют на 25 залпів, виконуючи святкове замовлення.

А ось третій зловмисник – 32-річний одесит – у січні цього року вирішив оригінально привітати із днем народження дружину свого приятеля. На Люстдорфській дорозі чоловік "подарував" іменинниці салют із 20 святкових пострілів.

Зібравши достатню кількість доказів, правоохоронці висунули фігурантам звинувачення за частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України, а саме у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, та направили обвинувальні акти до суду.

Розглянувши надані поліцейськими докази, суд ухвалив вироки, якими визнав обвинувачених винними. Першому зловмиснику за всі скоєні ним злочини суд обрав сукупне покарання у вигляді 5,3 років позбавлення волі та 17 тисяч гривень штрафу. Іншим двом зловмисникам призначено покарання у вигляді обмеження волі на рік.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах