Одеситів запрошують знятися в масовці фільму про Довженка

Одеситів запрошують знятися в масовці фільму про Довженка.

Одеситів запрошують знятися в масовці фільму про Довженка. Фото: Довженка на зйомках фільму 1932 року

Події
11 квiтня 15:15

Одеситів запрошують знятися у безкоштовній масовці фільму Одеської кіностудії про легендарного режисера Олександра Довженка. Більшість знімальної групи через війну становитимуть жінки, а одеситів запрошують долучитися до зйомки масових сцен. Про це стало відомо під час прес-конференції на Одеській кіностудії.

Фільм створюється за підтримки Державної агенції з питань кіно. Але знімальна група вирішила заощадити кошти на масовці, тож одесити зможуть взяти участь у проекті безоплатно.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Знімальний процес розпочнеться у другій половині літа. Наразі триває підготовчий процес.

За словами голови правління ПрАТ "Одеська кіностудія" Андрія Осипова, зйомки будуть проводитись прямо на одеських вулицях.

"Нам дуже потрібна допомога городян. Приходьте сім'ями, одягнемо вас і посадимо в кадр. Фільм масований, але з вашою допомогою ми зможемо заощадити величезний бюджет", – сказав продюсер.

Режисером-постановником фільму стане Костянтин Коновалов, сценарист фільмів "Фортеця Хаджибей" та "Крути 1918". Хто гратиме Довженка на даному етапі широкому загалу невідомо.

Зазначимо, що у цьому році виповнюється 130 років від дня народження класика світового кінематографу.

Раніше ми повідомляли про те, що кінострічка розповідатиме про Одесу в 1926 році. Це місто, яке оговталося від Першої Світової та Громадянської воєн, що живе і процвітає.

Фільм про те, як карикатурист і літератор-початківець Олександр Довженко робить перші кроки в кіно, як він стає професійним режисером. Відомо, що за три роки роботи на Одеській кінофабриці Довженко отримав всесвітню відомість і став кінокласиком (його фільми належить до 12 кращих фільмів усіх часів і народів)".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах