РФ спеціально вдарила по Одесі ракетою з касетним боєзарядом: з'явилося відео моменту влучення

РФ спеціально вдарила Одесою ракетою з касетним боєзарядом: з'явилося відео моменту влучення.

РФ спеціально вдарила Одесою ракетою з касетним боєзарядом: з'явилося відео моменту влучення. Cкріншот відео

Події
30 квiтня 12:22

Генеральний прокурор України Андрій Костін опублікував відео вчорашнього "прильоту" уламків від ракети по Одесі. Вибух стався у повітрі.

Так, за його словами, російські окупанти використали для обстрілу прифронтового міста балістичну ракету "Іскандер" із касетним боєзарядом. У радіусі півтора кілометра від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Така ракета призначена для ліквідації живої сили на фронті. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити більше мирних українців.

Нагадаємо, що в результаті спрацювання боєприпасу 29 квітня в Одесі загинули п'ять цивільних осіб, понад 30 отримали поранення. Загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. Станом на сьогоднішній ранок у лікарнях міста продовжують перебувати 17 постраждалих внаслідок вчорашньої російської атаки. Лікарі надають усю необхідну допомогу.

Також пошкоджено 25 цивільних автомобілів, 20 приватних житлових будинків та інфраструктурні об'єкти. У Палаці студентів Національного університету "Одеська юридична академія", також відомому в місті як "маєток Ківалова" або "замок Гаррі Поттера" сталася пожежа, постраждав екс-нардеп Сергій Ківалов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах