Селищна рада Одеської області завдала державі збитків на понад 1,7 мільйона гривень

Гривневі купюри.

Гривневі купюри. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Події
05 травня 08:59

Під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Великодолинської селищної ради Одеського району Одеської області аудитори виявили фінансові порушення. Ці махінації з коштами завдали державі збитків більш ніж на 1,7 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Південного Офісу Держаудитслужби.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними держаудиторів, вісім підрядних організацій під час виконання робіт з капітального ремонту й будівництва спортивних майданчиків, а також капітального ремонту дорожнього покриття завищили обсяги виконаних робіт. Це призвело до фінансових втрат майже на 700 тисяч гривень.

Працівникам селищної ради необґрунтовано нарахували та виплатили премію до новорічних свят на суму понад півмільйона гривень (з ЄСВ). За рахунок коштів загального фонду селищна рада безпідставно переказала комунальному підприємству "Великодолинське" понад 300 тисяч гривень бюджетних коштів за фактично ненадані послуги з вивезення з території селища твердих побутових відходів.

Крім того, внаслідок неналежного контролю зі сторони селищної ради за повнотою сплати орендарями орендної плати до селищного бюджету не надійшло близько 90 тисяч гривень надходжень від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває у комунальній власності.

Під час перевірки аудитори вжили заходів, завдяки яким вдалося відшкодувати виявлені порушення на суму майже 950 тисяч гривень.

Матеріали ревізії передали до Одеської обласної прокуратури та СБУ. На двох посадових осіб селищної ради склали протоколи про порушення законодавства з фінансових питань (стаття 164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За вчинене їм загрожує штраф від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах