В Одеській області посадовиця вимагала хабар за вплив на суддю: як її покарають

В Одеській області посадовиця вимагала хабар за вплив на суддю: як її покарають.

В Одеській області посадовиця вимагала хабар за вплив на суддю: як її покарають. Фото: od.npu.gov.ua

Події
12 травня 09:45

В Одеській області затримали посадовицю, яка вимагала тисячу доларів за вплив на рішення судді. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

За інформацією слідства, фігурантка, працюючи консультантом в одному з районних судів Одеської області пообіцяла допомогти малознайомому чоловіку уникнути адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. За вплив на рішення судді вона запросила тисячу доларів. За цю суму справу мали закрити, однак "клієнт" повідомив про вимагання неправомірної вигоди правоохоронцям.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Службовицю затримали "на гарячому": під час передачі обумовленої суми грошей. Фігурантці повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави, поєднаному із вимаганням такої вигоди (частина третя статті 369-2 Кримінального кодексу України). За вчинене їй загрожує позбавлення волі строком від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Кошти в якості речових доказів у неї вилучили слідчі.

В Одеській області за хабар затримали посадовицю.В Одеській області за хабар затримали посадовицю. Фото: od.npu.gov.ua

Також з'ясувалося, що відносно підозрюваної на розгляді в одному з судів Одеси знаходяться матеріали провадження, де вона обвинувачується у скоєні злочинів за чотирма статтями Кримінального кодексу України,  зокрема в шахрайстві та одержанні неправомірної  вигод

Також суд задовольнив клопотання правоохоронців, обравши підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, її відсторонили від посади. Наразі триває слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах