В Одесі хочуть площу імені Ройтбурда: про це проситимуть ОВА

В Одесі хочуть площу імені Ройтбурда: про це проситимуть ОВА.

В Одесі хочуть площу імені Ройтбурда: про це проситимуть ОВА. Фото: Олександр Ройтбурд/kyivdaily.com.ua

Події
14 травня 15:37

Губернатора Одеської області Олена Кіпера проситимуть перейменувати площу в центрі Одеси на честь художника та покійного директора Одеського худмузею Олександра Ройтбурда. Відповідне звернення до губернатора підписали чи погодилися підписати вже кілька десятків людей. Про це повідомляє " Думська ".

Йдеться про площу Льва Толстого. Назву у будь-якому разі змінять у рамках закону про деколонізації. Раніше пропонувалося назвати її на честь єврейського письменника Менделе Мойхер-Сфоріма, проте міськрада не підтримала такого рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Звернення до губернатора підписали представники «Клубу Маразлі», колектив Одеського худмузею, яким керував Ройтбурд, а також письменник та музикант Сергій Жадан, головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва та шеф-редактор «Лівого берега» Соня Кошкіна, директор видання «Фоліо» Олександр Красовицький, керівник одеських «монстрів», волонтерка Катерина Ножевнікова та нардеп Олексій Гончаренко.

На підтримку ініціативи виступили також в Одеському бізнес-клубі, Південноукраїнському педагогічному університеті, ветеранській організації "Рапіра" та інших громадах військових.

Серед підписантів і депутати Одеської облради.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах