В Одесі курсант загинув під час стрибка з парашутом

В Одесі курсант загинув під час стрибка із парашутом.

В Одесі курсант загинув під час стрибка із парашутом. Фото: dbr.gov.ua

Події
15 травня 14:30

В Одесі курсант одеської Військової академії загинув під час навчально-тренувальних стрибків із парашутом. За фактом інциденту розпочали розслідування. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Трагедія сталася 14 травня 2024 року на базі одного із українських аеродромів. Тренувальний стрибок курсант другого курсу факультету підготовки фахівців Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 метрів. За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився та обмотався навколо ноги курсанта, а також завадив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися. 19-річний хлопець загинув на місці пригоди.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство перевірятиме, чи проходила належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, чи дотримувалися правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків, експертиза встановить, чи правильно було укладено парашут. Це вже був 12-й стрибок юнака за період навчання.

Попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану (частина четверта статті 425 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

В Одесі курсант загинув під час стрибка із парашутом.В Одесі курсант загинув під час стрибка із парашутом. Фото: dbr.gov.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах