В Одесі взяли під варту співробітника ТЦК, який заробив мільйон на ухилянтах

В Одесі взяли під варту співробітника ТЦК, який заробив мільйон на ухилянтах.

В Одесі взяли під варту співробітника ТЦК, який заробив мільйон на ухилянтах. Фото: dbr.gov.ua

Події
28 травня 14:01

Одеський суд узяв під варту співробітника ТЦК, якого підозрюють в організації заробітку на ухилянтах. Райсуд обрав підозрюваному у незаконних оборудках начальнику відділу Приморського РТЦК та СП запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 242 240 гривень. Про це повідомили у пресслужбі Київського райсуду.

За даними слідства, військовослужбовець Приморського РТЦК та СП в Одесі, маючи право доступу до системи "Оберіг", вніс зміни до облікових карток 138 військовозобов'язаних осіб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Розглянувши клопотання правоохоронців, суддя задовольнив його. Хоча під час розгляду клопотання підозрюваний був на волі. Постанова слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Нагадаємо, що починаючи з 2023 року начальник відділу РТЦК у системі "Оберіг" змінив дані військовозобов'язаних, фіктивно зробивши їх непридатними для військової служби. Така послуга коштувала тим, хто ухиляється від 4,5 до 7 тисяч доларів США і дозволяла фігуранту заробити не менше мільйона доларів США.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах