Справу ексначальника одеського ТЦК Євгена Борисова скерували до суду

Справу ексначальника одеського ТЦК Євгена Борисова скерували до суду.

Справу ексначальника одеського ТЦК Євгена Борисова скерували до суду. Фото: dbr.gov.ua

Події
29 травня 20:20

Працівники Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

Про це в середу, 29 травня, повідомили у пресслужбі ДБР.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ексвійськкома звинувачують у незаконному збагаченні (стаття 368-5 Кримінального кодексу України). За даними слідства, членами сімʼї Борисова придбали та в подальшому перемістили за кордон дороговартісні автомобілі. Також вони стали власниками елітної нерухомості за кордоном. Загалом на ці покупки витратили 190 мільйонів гривень. 

"Різниця між вартістю набутих активів та законними доходами фігуранта та членів його сімʼї складає понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами", – йдеться в повідомленні ДБР.

Нагадаємо, днями ексначальника одеського військкомату Євгена Борисова повторно затримали в Києві. Посадовець, за якого внесли 12 мільйонів гривень застави, планував виїхати за кордон, однак на заваді реалізації цих намірів стали співробітники ДБР. Порушника арештували після того, як він вийшов зі слідчого ізолятора, та повідомили йому про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах (частина третя статті 27 та частина третя статті 209 Кримінального кодексу України).

За вчинене Борисову загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах