Міністр оборони Німеччини відвідав Одеську область та оголосив пакет допомоги

Міністр оборони Німеччини відвідав Одеську область та оголосив пакет допомоги.

Міністр оборони Німеччини відвідав Одеську область та оголосив пакет допомоги. Фото: handelsblatt.com

Події
31 травня 08:25

У четвер, 30 травня, до Одеси з неанонсованим з міркувань безпеки візитом прибув міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Його супроводжував український колега Рустем Умеров. Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Борис Пісторіус, який вже втретє відвідує Україну з моменту повномасштабного вторгнення Росії, оголосив новий пакет військової допомоги на загальну суму 500 мільйонів євро.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До чергового пакету військової допомоги увійшла велика кількість ракет для систем ППО Iris-T, безпілотники для розвідки та ведення бойових дій у Чорному морі, запчастини для німецьких артилерійських систем, запасні двигуни для танків Leopard, а також мільйон набоїв для стрілецької зброї.

За словами міністра, низка озброєнь вже готова до відправки.

Окрім того, Німеччина профінансує курси підготовки для українських техніків. А з наступного року почнеться постачання 18 нових самохідних гаубиць RCH-155.

Також цього року з Іспанії буде поставлено додаткові основні бойові танки Leopard A1 та Leopard II A4. Загалом Україні Мадрид надасть 19 танків, а Німеччина допоможе їх відремонтувати та обслуговувати.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах