ВАКС визнав законним стягнення з експосадовця Одеської митниці активів вартістю 2,8 мільйона гривень

ВАКС визнав законним стягнення з експосадовця Одеської митниці активів вартістю 2,8 мільйона гривень.

ВАКС визнав законним стягнення з експосадовця Одеської митниці активів вартістю 2,8 мільйона гривень. Фото ілюстративне: freepik.com

Події
06 червня 09:30

З експосадовця Одеської митниці стягнуть необґрунтовані активи вартістю понад 2,8 мільйона гривень. Йдеться про квартиру в Одесі та два паркомісця.

Про це в середу, 5 червня, повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Апеляційна палата ВАКС постановила стягнути з колишнього посадовця митниці машиномісця в елітному ЖК в центрі Одеси, а не лише їхню вартість, як це вирішив суд першої інстанції.

Також колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу відповідача щодо стягнення іншого необґрунтованого активу – квартири в тому ж ЖК, що й паркомісця. Суд постановив стягнути з експосадовця не сам необґрунтований актив, а його вартість – 2 мільйони 446 тисяч гривень.

Зазначимо, згідно зі статтею 291 ("Визнання необґрунтованими активів") Цивільного процесуального кодексу України, суд визнає активи необґрунтованими, якщо на підставі наданих доказів не встановлено, що активи або грошові кошти, необхідні для їх придбання, були набуті за рахунок законних доходів.

Нагадаємо, в лютому 2023 року в одеського митника виявили необґрунтовані активи: квартиру та два паркомісця. Цю нерухомість посадовець нібито отримав від своєї матері-пенсіонерки, яка за 22 роки (1998–2020 роки) отримала лише 16 632 гривень та має пенсію – 2 750 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах