Привласнили 2,5 мільйона гривень: в Одеській області викрили посадовицю й підприємців

Привласнили 2,5 мільйона гривень: в Одеській області викрили посадовицю й підприємців.

Привласнили 2,5 мільйона гривень: в Одеській області викрили посадовицю й підприємців. Фото: od.gp.gov.ua

Події
09 червня 12:30

В Одеській області судитимуть посадовицю КП "Бугаз" та двох підприємців. Фігуранти заволоділи бюджетними коштами, які виділили з місцевого бюджету на закупівлю теплових насосів повітря-вода.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Посадовиця комунального підприємства мала право здійснювати публічні закупівлі. Скориставшись цим повноваженням, вона обрала переможцем тендеру підконтрольного ФОПа. У результаті п'ять насосів закупили за 5,4 мільйона гривень, що значно перевищує ринкову вартість. Через такі протиправні дії місцевий бюджет утратив понад 2,5 мільйона гривень.

Аби відшкодувати збитки, прокуратура пред'явила позов до суду. Обвинувальні акти до суду скерували за фактом заволодіння бюджетними коштами, фальсифікації документів та їх використання (частина п'ята статті 191, частини третя й четверта статті 358 Кримінального кодексу України).

За вчинене порушникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Посадовиці в якості запобіжності заходу обрали тримання під вартою, а кожному із двох її спільникам – застави в розмірі майже 450 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку травня аудитори виявили численні порушення у Великокодолинській селищній раді. Унаслідок фінансових махінацій держава втратила понад 1,7 мільйона гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах