Готував ракетні удари по Одеській і Житомирській областях: СБУ затримала 19-річного агента ФСБ

Готував ракетні удари по Одеській і Житомирській областях: СБУ затримала 19-річного агента ФСБ.

Готував ракетні удари по Одеській і Житомирській областях: СБУ затримала 19-річного агента ФСБ. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
10 червня 15:00

СБУ затримала агента ФСБ який допомагав окупантам у підготовці ракетних ударів по військових навчальних закладах і шпиталях в Одесі та Житомирі.

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ворога цікавила інформація про вищі військові навчальні заклади, місця базування шпиталів та інших медичних установ, де проходять лікування воїни Сил оборони на території Одеського й Житомирського регіонів.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента – 19-річного мешканця Одеси. Молодик шукав швидкого заробітку в інтернеті і потрапив у поле зору ФСБ.

"За вказівкою окупантів він щодня обходив декілька локацій в обласному центрі, щоб з’ясувати, чи є там українські військовослужбовці. Перебуваючи поблизу "потрібного" об’єкту, інформатор спостерігав за його периметром та контрольно-пропускними пунктами, а також робив відповідні фотознімки. Про всі отримані відомості агент месенджером звітував своєму російському куратору", – йдеться в повідомленні СБУ.

Листування колаборанта з окупантами.Листування колаборанта з окупантами. Фото: t.me/SSU_Odesa

Згодом хлопця відрядили до Житомирської області, де він продовжив шпигувати за відпрацьованим алгоритмом. СБУ затримала зрадника, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкту в Житомирі.

За даними слідства, фігурант перебував на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ по Москві та Московській області. Особу куратора вже встановили. За кожне виконане завдання росіянин обіцяв своєму агенту грошову винагороду. Кошти мали надходити на банківську картку інформатора.

Фігуранту повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (частина друга статті 111 Кримільного кодексу України).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах