Голова правління Одеської кіностудії розповів, чи загрожує підприємству закриття

Одеська кіностудія.

Одеська кіностудія. Фото: odessa-life.od.ua

Події
11 червня 13:25

Жодних підстав для закриття кіностудії немає. Попри заяву Державної аудиторної служби, у підприємства немає арештованих активів, судових позовів і боргів, тому чутки про збитковість підприємства є нісенітнецею.

Про це в ефірі "Радіо Культура" розповів голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами Осіпова, у документі від Держаудитслужби немає тверджень, що студія є збитковою та ризикує припинити існування, а прессреліз, який опублікували на сайті Південного Офісу Держаудитслужби є перекрученим, маніпулятивним і "ввів в оману цілу країну".

"У цьому випадку потрібно було дати гучний заголовок, що знайшли порушень на 400 мільйонів, але якщо читати далі, то ніяких порушень на 400 мільйонів немає, просто все об'єднали й вийшла така цифра", – зазначив голова правління кіностудії.

Осіпов заявив, що дивується, як державний орган може писати те, чому немає офіційного підтвердження, адже про суму в 400 мільйонів не йдеться в жодному з документів.

"Унаслідок аудиторської перевірки виявили два питання, які винесли на ревізію. Вони становлять близько одного мільйона гривень. І після ревізії було вказано, що на момент завершення ревізії всі порушення були самостійно усунуті підприємством, інших порушень немає. От ми можемо говорити про один мільйон, який перевіряла ревізія. Все інше – це описова частина", – наголосив представник кіностудії.

На думку Осіпова, результати аудиту взагалі ніхто не мав поширювати. Він зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення кіностудія не припинила працювати та встигла випустити три стрічки. Зараз тривають зйомки фільму про Олександра Довженка до 130-річчя письменника, а днями відбудеться конкурсний набір на створення серіалу про діяльність Юрія Яновського та Ісаака Бабеля.

"Ми – одні з лідерів кіновиробництва, у нас немає заборгованості в зарплатах, перед контрагентами, у нас працює музей, YouTube-канал – один із найбільших в Україні, який приносить досить значний дохід, ефективна господарська діяльність – і аудитори про це знають", – підсумував Осіпов.

Нагадаємо, нещодавно у пресслужбі Південного Офісу Держаудитслужби заявили, що Одеська кіностудія стала збитковою та ризикує припинити своє існування. Представники кіностудії цю заяву заперечили й назвали маніпулятивною.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах